Türkiye’de lisanslı güneş, biyogaz ve biyokütle enerji santrali portföyüne sahip tek enerji şirketi olan Ecogreen Enerji Holding A.Ş., “Ecofer” markasıyla ürettiği gübre ile ülke tarımına da katma değer oluşturuyor.

Ar-Ge ve laboratuvar çalışmalarını tamamlayan, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan tescil belgesini alan Ecofer Gübre, Ecogreen Enerji’nin Bursa - Karacabey, Manisa - Turgutlu ve Denizli - Honaz biyogaz enerji üretim tesislerinin temiz enerji üretimi sonrası oluşan çıktılarını işleyip, organik ve organomineral gübreye dönüştürmesini sağlayan son teknoloji fabrikalarıyla Türkiye çiftçilerine yerli ve yüzde 100 verimli gübre sunuyor.

Ecogreen Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Osman Uğurlu, pazara çıkan Ecofer Gübre için “Katma değeri yüksek, çiftçi kullanımı kolay, kuraklaşmayı azaltan, toprak ve ürün verimliliği ile rekoltesini arttıran yeni nesil organik ve organomineral gübreleri çiftçilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Türkiye’nin biyogaza dayalı en büyük gübre üretim tesisi olan Ecofer Gübre’nin yıllık 100 bin ton granül katı organomineral gübre ve 100 bin ton sıvı organomineral gübre üretimi potansiyeline sahip olduğunu belirten Osman Uğurlu, ülkeye böylesine stratejik öneme sahip bir yatırımı kazandırdıkları için duydukları mutluluğu ve gururu vurguladı.

“Ecofer Gübre, Türkiye’nin gübre pazarında iddialı bir kapasiteye sahip”

Bursa Osmangazi'de 7 Aracın Karıştığı Zincirleme Kaza: Yaralı Yok Bursa Osmangazi'de 7 Aracın Karıştığı Zincirleme Kaza: Yaralı Yok

Ecofer Gübre tesislerinin saatte 12 ton granül organomineral gübre üretimi ile Türkiye’nin gübre pazarında iddialı bir kapasiteye sahip olduklarına işaret eden Ecogreen Enerji Gübre Grup Başkanı Şenol Bakkalbaşı ise “Holdingimiz özellikle yenilenebilir enerji ve yeşil enerji yatırımlarında çok hızlı aksiyon alma vizyonundadır. Enerji haricinde tarımsal üretimin daha organik, yerli ve milli olmasının ve de geri dönüşüm kaynaklarının kullanılmasının ülkemiz tarımına ciddi fayda sağlayacağı bilincindedir. Bu öngörüde yaklaşık 2 yıllık bir süre içerisinde biyogaz tesislerimizden gelen hammaddeler ile organomineral gübre tesisimizi kurmuş bulunmaktayız” diye konuştu.

“Ecofer sahte ürün ve yanlış üretimle mücadele edecek”

Katma değer oluşturmak için sadece katı organomineral gübre üretimiyle sınırlı kalmayacaklarının altını çizen Bakkalbaşı, şu bilgileri paylaştı:

“Çok yakında sıvı ve damlama organik, organomineral gübre tesisleri de devreye girecektir. Ecofer markasının gelecek vizyonunu, tüm süreçlerde teknoloji birleştirmektir. Tesisimizin en önemli özelliklerinden biri tam otomasyon bir üretim hattının bulunması ve bunun yanı sıra giren ve çıkan ürünlerin testlerinin en ileri teknolojiye sahip laboratuvarımızda anlık ve sürekli gerçekleşmesidir. Gübre kullanımı konusunda yılların deneyimini, yenilikçi anlayışıyla bir araya getiren bir ekibe sahip olan Ecofer, gübre sektörünün en büyük sıkıntılarından biri olan sahte ürün ve yanlış üretime karşı da mücadele etmeye ve gübre portföylerini tarımsal üretimin tüm süreçleri için uygun hale getirerek, bu sayede çiftçilerin üretimine yüzde 100 destek olmaya çalışmaktadır. Mevcutta Bakanlık tarafından tescilleri alınmış ürünlerimiz ağırlıklı olarak taban altı yani ekim öncesi toprak altına uygulanan açık arazi tüm tarımsal üretimler, devamında azotlu üst gübreleri içermektedir. Ancak 2025 yılının ilk çeyreği itibarı ile yeni tescillenecek ürünler ile tüm tarım ve peyzaj ürünlerinde kullanılabilecek ürün gamımız çiftçilerin destekçisi olacaktır”

Ecofer Gübre’nin bu yıl 20-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek dünyanın en önemli örtü altı tarım (seracılık) fuarı olan Antalya Growtech Tarım Fuarı’nda üreticiyle buluşacağını müjdeleyen Gübre Grup Başkanı Bakkalbaşı, sektörde 20. yılını doldururken ihtiyaçları ve bu ihtiyaçlara gereken ürünlerin ne olduğunu bilerek vizyonlarını, ekiplerini ve gübrelerini çiftçilerle buluşturacak olmanın heyecanını yaşadıklarını kaydetti. Bakkalbaşı, üreticiyle yüz yüze buluşmak için de gün saydıklarını sözlerine ekledi.