Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre, “Teşkilat” dizisinde Tufan karakterine hayat veren Murat Aygen, dizide önceden planlanan bir senaryo doğrultusunda ekipten ayrılıyor. Ayrılık sahnesinin çekimleri için hazırlıkların başladığı belirtildi.
Aybüke Pusat’ın Paylaşımı Kriz Yarattı
Oyuncu Aybüke Pusat, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından “2 Nisan’da Satın Alım Yapmıyoruz” mesajıyla bir boykot çağrısında bulundu. Bu paylaşım kısa sürede silinse de dikkatlerden kaçmadı. Yaşananların ardından oyuncunun dizinin kadrosundan çıkarıldığı duyuruldu.
TRT Genel Müdürü’nden Açıklama Geldi
TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, Aybüke Pusat’ın paylaşımına ilişkin yaptığı açıklamada, “Teşkilat dizisinde rol alan bir oyuncunun paylaşımları TRT’nin kurumsal ilkeleriyle bağdaşmamaktadır. İzleyicilerimizi hayal kırıklığına uğratan bu nedenle söz konusu kişi diziden çıkarılmıştır” ifadelerini kullandı.
Dizinin Geleceği Reytinglere Bağlı
“Teşkilat” dizisinin haziran ayına kadar reyting başarısını sürdürmesi durumunda, yapımcıların 6. sezon için hazırlıklara başlayacağı öğrenildi. Ancak yaşanan oyuncu ayrılıklarının dizinin dinamiklerini nasıl etkileyeceği merak konusu oldu.
Art Arda Yaşanan Ayrılıklar Dikkat Çekiyor
Son haftalarda önemli karakterlerin diziden ayrılması, izleyiciler arasında yeni sezonla ilgili soru işaretlerine neden oldu. Murat Aygen’in vedasının ardından başka ayrılıkların da yaşanabileceği iddiaları konuşulmaya başlandı. Teşkilat dizisinde yaşanan ayrılıklar hem izleyicileri hem de dizi takipçilerini şaşkına çevirmiş durumda. Murat Aygen’in vedası, Aybüke Pusat’ın çıkışı derken gözler şimdi dizinin geleceğine dair alınacak yeni kararlara çevrilmiş durumda. Teşkilat, bu yaprak dökümünden güçlenerek çıkabilecek mi, yoksa bu ayrılıklar reytingleri olumsuz mu etkileyecek? Zaman gösterecek.