Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2024 yılında tarımsal desteklere 119 milyon lira bütçe ayırdıklarını ve bunun 65 milyon lirasının sulama borusu desteği olduğunu söyledi.

Seçer, Mut ilçesinde düzenlenen ’Tarımsal Destekler’ ve ’Kanalizasyon Hattı’ temel atma törenlerine katıldı. Karacaoğlan’ın diyarı Mut’ta olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Başkan Seçer, “Burada yine hayırlı bir iş için bir aradayız. Çünkü üretimi seviyorum, üreten insanı seviyorum. Helalinden kazanıp çoluğunun, çocuğunun rızkını götüren insanı seviyorum. Ben ülkemin üretken insanlarını seviyorum” ifadelerini kullandı. Mut’taki üreticilerin en büyük maliyetlerinin sulama borusu olduğuna dikkat çeken Seçer, 2024 yılında tarımsal desteklere 119 milyon lira bütçe ayırdıklarını ve bunun 65 milyon lirasının sulama borusu desteği olduğunu söyledi. Seçer, Sulama borusu desteğini birlikler aracılığıyla gerçekleştirdiklerini ve destekleri sunarken torpil olmadığını kaydetti.

“Üreticilerimizin bölgede ihtiyaçları neyse ona göre destek oluyoruz”

4 yıl boyunca üreticilere 255 kilometre sulama borusu desteğinde bulunduklarını söyleyen Seçer, Mut’ta yapılan sulama borusu desteği ile yeni rakamın 355 kilometre olduğunu belirtti. Bölgelerin ihtiyaçlarına yönelik tarımsal desteklerde bulunduklarını kaydeden Seçer, “Bunlar bilinçli destekler. Bunlar sizin paranız ve kaynaklarınız” dedi. 2024 yılında Mut’ta faaliyet gösteren 28 sulama kooperatifi aracılığı ile üreticilere toplam 29 bin 758 metre sulama borusu desteği verileceğini aktaran Seçer, “Hayırlı uğurlu olsun. Sizin araziniz geniş, çok geniş coğrafya ve çok geniş alanlarınız var. Bunu hak ediyorsunuz. Üretim yapıyorsunuz, elinize, kolunuza sağlık” ifadelerini kullandı.

MESKİ’den Mut’a 5 yılda 538 milyon TL’lik yatırım

Sadece tarımsal hizmetlerde değil yaşamın her alanında vatandaşlara hizmet sunduklarını ve sunmaya da devam edeceklerini dile getiren Seçer, MESKİ tarafından ilçe genelinde geride kalan 5 yıl süresince 538 milyon TL değerinde yatırım yapıldığını söyledi. Töreni yapılan altyapı temel atma yatırımının merkezde yaklaşık yüzde 30 nüfusa hitap edecek bir yatırım olduğuna dikkat çeken Seçer, “2025’in Ekim ayında tamamını bitireceğiz ve maliyeti bugünkü rakamlarla 140 milyon 626 bin TL. Bölgemizde; Palantepe, Elbeyli, Deveci, Barabanlı, Kültür, Yatırtaş mahallelerine hitap edecek ve 13 binden fazla vatandaşımızın hizmetine sunulacak. Mutumuza hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Yerinde kalkınma için örnek proje: ’Köyümüz Atölye’

Gelecek dönemde hayata geçirecekleri ‘Köyümüz Atölye’ projesini de anlatan Seçer, proje ile birlikte her bölgenin kendine has ürününün üretimi, paketlenmesi, pazarlanması, coğrafi işaretinin alınması için çalışmalar yürüteceklerini aktardı. Köyümüz Atölye sayesinde yerinde kalkınma olacağını belirten Seçer, “İşte tarımsal destek budur. Köyümüz Atölye projesini gerçekleştireceğiz” dedi. Mut Deresi kıyısındaki Mut Rekreasyon Alan projesinin de hazır olduğunu söyleyen Seçer, “Mut halkına sözümüzdür, hayata geçireceğiz” diye konuştu. Mut’a yeni bir hal kompleksi kazandıracaklarının müjdesini veren Seçer, “Mut Halini Mutluların istediği bir şekilde, Mut’a yakışır modern bir hal hüviyetine getireceğimin sözünü veriyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Seçer ve protokol üyeleri tarafından MESKİ’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Daha sonra Seçer ve protokol üyeleri tarafından temsili olarak üreticilere dağıtımlar gerçekleştirdi.

Temeli atılan ve toplam 34 bin 280 metre uzunluğunda olan ‘Mut İlçesi Muhtelif Mahalleler Kanalizasyon Hattı’ ile de yıllık yaklaşık 15 bin metreküp atık su, terfi hatlarıyla Mut Atık Su Arıtma Tesisine transfer edilecek. 140 milyon 626 bin 15 TL sözleşme bedeline sahip ‘Mut Kanalizasyon Hattı’; Palantepe, Elbeyli, Deveci, Barabanlı, Kültür ve Yatırtaş mahallelerinde yaşayan 13 bin 70 vatandaşın hizmetine sunulacak.

Mersin’de İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı Mersin’de İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı

Üreticilere yerli yerinde destek

‘Mut Tarımsal Destekler Töreni’ kapsamında Mut ilçesinde bulunan 42 mahalleden 53’ü kadın olmak üzere 207 üreticiye toplam 6 bin 160 adet zeytin fidanı, 5 üreticiye 4 bin 100 adet lavanta fidesi, 26 adet makine-ekipman ile 28 sulama kooperatifine 29 bin 758 metre sulama borusu desteği sağlandı.