Odunpazarı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Odunpazarı Belediyesi’ne ait kreşleri ziyaret ediyor. İklim değişikliği ve sıfır atık hakkında eğlenceli eğitimler vermeye başlayan müdürlük yetkilileri, oynadıkları oyunlar ile miniklerde sıfır atık ve iklim değişikliği hakkında farkındalık oluşturuyor.

Uygun Fiyatlı Yemek İçin Örnek Proje: ERBEL Lokantası Açıldı Uygun Fiyatlı Yemek İçin Örnek Proje: ERBEL Lokantası Açıldı

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkilileri eğitimlerine Vadişehir Mahallesi’nde bulunan Odunpazarı Belediyesi Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşi ile başladı. Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşi’ne giden müdürlük yetkilileri, çocuklara sıfır atık hikâyeleri anlattı. Oyunlar oynayarak çocukların hikâyede öğrendiklerini pekiştirmelerini sağlayan müdürlük yetkilileri, çocuklara atık çeşitlerini, hangi atığın hangi renk kutuya atılacağını öğretti. Yetkililer, çocuklara gün içerisinde yaptıkları aktiviteler sonucunda hangi atıkların çıkartıldığı ve onların nasıl değerlendirildiği ile ilgili hikâyeler anlattı.

“Sıfır atık, çöplerimizi azaltmak ve doğayı korumak için harika bir yoldur”

Sıfır atığın çevre koruma ve sürdürülebilirlik açısından kritik bir yaklaşım olduğunu belirten İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkilileri, sıfır atığın atık üretimini düşürerek, geri dönüşüm ve yeniden kullanım yöntemleriyle doğal kaynakların daha verimli kullanılmasını sağladığını vurguladı. Bu yaklaşımın yalnızca çevresel kirliliği azaltmakla kalmadığını kaydeden yetkililer, aynı zamanda enerji ve ham madde tasarrufu da sağladığını söyledi. Çocuklara seslenen yetkililer, “Sıfır atık, çöplerimizi azaltmak ve doğayı korumak için harika bir yoldur. Bunu yaparken, çöplerimizi geri dönüştürmek veya tekrar kullanmak gibi şeyler yaparız. Mesela, eski bir oyuncak yerine yeni bir şey almak yerine onu tamir edebiliriz. Bu sayede doğadaki ağaçlar ve hayvanlar korunur ve çevremiz daha temiz olur. Sıfır atık yapmak, hem doğayı hem de hepimizi mutlu eder çünkü daha az kirlilik ve daha fazla temiz alan demektir. Yani, her birimiz çöplerimizi doğru şekilde kullanarak ve geri dönüştürerek doğayı koruyabiliriz” dedi.