İstanbul Büyükşehir Belediyesi Akşemsettin Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Ali Taha Genç, 2 Haziran'daki Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava katıldı.  

Sınav sonrasında ÖSYM tarafından açıklanan soru ve cevap kitapçığından cevaplarını kontrol eden öğrenci bir soruyu yanlış yaptığını gördü. Ancak, sorunun cevabının ÖSYM’den yanlış verildiğini düşünerek sorunun gerçek cevabının peşine düştü.  

Sayısal Bölüm A Kitapçığı'ndaki Fen Bilgisi 13. Soruyu ilk olarak kendi öğretmenlerine yönelten öğrenci doğru cevabın kendisinin verdiği cevap olduğunu gördü. Daha sonra ODTÜ Fizik'ten bir öğretim görevlisinin Youtube videosunda kendi işaretlediği cevabın doğru olduğunu da gören öğrenci avukat babası ile beraber davaya açmaya karar verdiğini söyledi.  

Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih Ekranı 2024: Öğretmen Atama Tercihleri Ne Zaman, Saat Kaçta? Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih Ekranı 2024: Öğretmen Atama Tercihleri Ne Zaman, Saat Kaçta?

Sınavda bir yanlış cevabın 5,33 gibi bir puana karşılık geldiğini belirten öğrenci; "480 puanla alan bir okula 475 ile giremem. 360-370 puan alan bir kişiye belki 5 puanın çok etkisi olmaz. Full yapan birinin bu soruyu yanlış yaptığını düşünün, 495 ile 500 puan arasında dağlar kadar fark var. Bir sorunun etkisi büyük." İfadeleri ile konuştu.  

Genç'in avukatı Mevlüt Polat ise yasal süreç içinde yürütmeyi durdurma davası açtıklarını kaydederek, "Nihai kararı mahkeme bütün dosya hakkındaki incelemesi yaptıktan sonra verecek. Yürütmeyi durdurma ise bir işlemi geçici askıya alan bir tedbir kararıdır. Takvim çok kısıtlı, sınırlı bir süre var. Yürütmeyi durdurma kararından sonra mahkemenin dosyayı tümüyle ele alıp nihai kararını vermesi bu kısıtlı sürede mümkün görünmüyor." ifadesini kullandı.