Antalya Bilim Merkezi’nin yaz kampına katılan ilkokul öğrencilerine, işlevsel ve özgün nitelikte mobil uygulamalar öğretildi.

Kepez Belediyesi Antalya Bilim Merkezi’nin haftada 5’er gün düzenlediği yaz kamplarına katılan ilköğretim okulu öğrencileri, sunulan özel eğitim imkanlarıyla farklı düşünen bireyler olarak okullarına dönecek. En fazla ilgi gören atölyelerden robotik kodlamaya katılan okuma-yazmayı yeni öğrenmiş çocuklar, bilim ve teknolojide merak ettikleri eğitimleri aldı. Robotik ve kodlama becerileriyle donanmış bu çocuklar, ülkelerinin teknolojik gelişimine büyük katkılar sağlayacak potansiyele sahip oldu.

"İllevsel uygulamlar"

Her hafta değişen konulardan biri olan mobil uygulama geliştirmeye katılan çocuklar, toplamda 11 farklı mobil uygulama geliştirdi. Tamamı işlevsel ve yaratıcı nitelikte olan pedometre, çizim uygulaması (doodle), sayı bulmaca, alarm, bilimsel hesap makinesi, bounce ball, renk değiştiren ekran, yüklenilen resimdeki hayvanların sesini çıkarma, balon patlatma, akıllı rehber uygulaması ve tas kağıt makas gibi uygulamaları geliştiren katılımcılar, kendi yeteneklerini sergiledi.

"Yarınlarımızı şekillendirecekler"

Gençlerin anlayabileceği ve en yüksek verimi alabileceği şekilde eğitimler düzenlediklerini belirten atölye eğitmeni Elektrik Elektronik Mühendisi Eğitmen Murat Bahar, erken yaşlardan itibaren teknolojiye ve programlamaya ilgi duymaya teşvik ettiklerini söyledi. Antalya Bilim Merkezi’nin sağladığı olanaklarla hem eğlenceli hem de öğretici bir şekilde geleceğin teknolojik dünyasına adım attıklarını belirten Bahar, “Geleceğimizin teminatı olan bu gençler, robotik ve kodlama eğitimleriyle ülkemizin yarınlarını şekillendirecekler” dedi.