Kastamonu Üniversitesi tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) ile ilgili tecrübe paylaşım toplantısı gerçekleştirildi.

Kastamonu Üniversitesi’nde Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın katılımıyla, Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) ile ilgili tecrübe paylaşım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Mehmet Atalan ve senato üyeleri, birim kalite komisyon üyeleri, üniversite kalite komisyon üyeleri ve üniversite alt komisyon üyeleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, toplantı hakkında bilgi verdi. Ardından Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, kurumsal akreditasyon başarısının sürdürülebilirliği için kurum ve birim düzeyinde yürütülmesi gereken çalışmalara ilişkin yapılan çalışmaların öneminden bahsetti. Prof. Dr. Bayındır, Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında Gazi Üniversitesi’nin deneyimleri hakkında sunum yaparak Gazi Üniversite’nin YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı çerçevesinde akademik ve idari birimlerinde yürütülen kalite güvence sistemleri ve akreditasyon hazırlıkları ve uygulamaları hakkındaki bilgileri akademisyenler ile paylaştı. Üniversitenin kalite politikasını gerçekleştirmek ve başarıya ulaşmak için kurumun güçlü yönlerinin sürdürülebilir kılınması, iyileşmeye açık yönlerinin ise geliştirilmesi amacıyla kalite komisyonu tarafından kalitenin geliştirilmesine yönelik eylem planlarının hazırlanması gerektiğini belirten Prof. Dr. Bayındır, birimlerde memnuniyet anketlerin yapılması ve birim iç değerlendirme raporunun değerlendirilmesinin öncelik olması gerektiğini ifade etti.

Toplantının devamında, katılımcılar arasında soru-cevap oturumu gerçekleştirildi. Akademisyenler, Gazi Üniversitesi’nin akreditasyon süreçleri hakkında detaylı bilgi alarak kendi birimlerinde uygulayabilecekleri stratejiler üzerine fikir alışverişinde bulundu. Toplantının sonunda konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Prof. Dr. Ramazan Bayındır’a tecrübe paylaşımı için teşekkür etti. Kurumsal akreditasyon süreçlerinin Kastamonu Üniversitesi için ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin kalite standartlarını yükseltmek ve uluslararası rekabet gücünü artırmak için kalite süreçlerinin etkin bir şekilde yönetilmesi gerektiğini belirtti. Gazi Üniversitesi’nin başarılı akreditasyon süreçlerinden edindikleri tecrübelerin Kastamonu Üniversitesi için yol gösterici olacağını ifade eden Rektör Topal, bu tür tecrübe paylaşım toplantılarının, Kastamonu Üniversitesi’nin kalite güvence sistemini güçlendireceğini ve akreditasyon süreçlerinde başarılı olmalarına katkı sağlayacağını söyledi.

Oksijen Yerine Azot Gazı Verilen 10 Yaşındaki Ege'nin Kahreden Ölümü Oksijen Yerine Azot Gazı Verilen 10 Yaşındaki Ege'nin Kahreden Ölümü

Kastamonu Üniversitesi’nin güçlü yönlerinin sürdürülebilir kılınmasının ve iyileştirilmesi gereken alanların geliştirilmesinin önemine değinen Rektör Topal, tüm paydaşların bu süreçte aktif olarak yer almasının önemine dikkat çekerek, kalite süreçlerinde akademik ve idari birimlerin yanı sıra, öğrenci ve dış paydaşların da katılımının sağlanmasının gerekliliğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Topal, katılımcılara kalite süreçlerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, bu toplantıların Kastamonu Üniversitesi’nin kalite politikasını hayata geçirmede önemli bir rol oynayacağına inandığını kaydetti.