Aydın’ın Kuşadası ilçesine gelen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri, Kuşadası’nın doğal peyzajını yakını tanıma fırsatı bulurken öğrenciler ilçenin doğal peyzajına hayran kaldı.

Geçmişinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan, tarihi ve doğal güzellikleri ile adeta açık hava müzesi olan Aydın, görenleri kendisine hayran bırakmaya devam ediyor. Bu kapsamda Aydın’a gelen İTÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri, Aydın’ın doğal ve kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı buldu. Bahar dönemi Bitirme Projesi kapsamında Kuşadası’na teknik gezi düzenleyen 21 öğrenci, Kadıkalesi ve çevresinde Arkeopark tasarımı yapılması üzerine odaklanırken, alanda detaylı incelemelerde bulundu. Peyzaj Mimarlığı teknik gezi ekibi incelemelerinden sonra Kadıkalesi’ni değerlendirdi.

Başkan Çerçioğlu İncirliova’da vatandaşlarla bir araya geldi Başkan Çerçioğlu İncirliova’da vatandaşlarla bir araya geldi

Gezinin ikinci bölümünde ise Kuşadası’nın doğal peyzaj karakterini incelemek üzere Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’ni (EKODOSD) ziyaret eden ekip, Dernek Başkanı Bahattin Sürücü öncülüğünde Değirmendere bölgesinde saha çalışması gerçekleştirdi. Kuşadası kırsal peyzajında tarihi kalıntılarla bir arada bulunan doğal bitki türlerini, tarihi su yollarını inceleme şansı yakalayan peyzaj mimarlığı öğrencileri Sürücü’nün kılavuzluğunda maki örtüsü ve doğal peyzaj karakterine dair bilgiler topladı. Kuşadası peyzajına hayran kaldıklarını aktaran öğrenciler korunması elzem doğal değerler üzerindeki riskleri tartıştı. Değirmendere bölgesinde gözlemlerini tamamlayan öğrenciler Sürücü’nün öncülüğünde kıyı-kara kesitinde 400’den fazla bitki türü barındıran Kuşadası Doğal Botanik Parkı’nı ziyaret ederken, burada yer alan endemik bitkileri görme şansı yakaladı. Kuşadası Kaleiçi bölgesinde de gözlemler yapan ve daha sonra geleneksel Kuşadası evlerinin bulunduğu Aslanlı Sokak ve Anıt Sokak’ı ziyaret eden ekip son olarak EKODOSD’u gezerek çalışmalarını tamamladı.