Giresun’da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınması için başvuru yapılan Giresun Adası´nı turizme kazandırma adına yapılan projelerin 2 ay içerisinde ihalesi yapılacağı açıklandı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaşanabilir tek adası olan, Akdeniz defnesi ve yalancı akasya başta olmak üzere 71 tür doğal otsu ve odunsu bitki türünü barındıran, tepeli karabatak ve martıların doğal olarak ürediği arkeolojik Sit alanı Giresun Adası’nın turizme kazandırma çalışmaları devam ediyor.

Diyarbakır’da dünyanın en küçük memeli hayvanı görüntülendi Diyarbakır’da dünyanın en küçük memeli hayvanı görüntülendi

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, AK Parti Milletvekili Ali Temür ve daire amirleriyle Giresun Adası’nda basın açıklaması yapılarak projeler hakkında bilgi verildi. Giresun’un son yıllarda turizm potansiyelinin ve değerlerinin giderek attığına dikkat çeken Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, “Kültür Bakanlığımızın yatırım programına girmiş olan Giresun Adası hem hem bölgemizin hem de ilimizin Doğu Karadeniz’in yaşanabilir tek adası olarak bir değerimiz. Kadim medeniyetimizin bir simgesi. Tarihiyle, mitolojisiyle, doğasıyla önemli bir turizm değeridir. Bugüne kadar burasının turizme açma, halka açma gibi birçok projeler hep konuşuldu ancak bugün somut adımlar atılarak artık neticeleneceğini ifade etmek sitiyoruz. Bu çalışma ilimiz turizmine büyük bir canlılık katacaktır” dedi.

Ada’ya iskele, kaleye asansör projesi 2025 yılında tamamlanacak

Giresun Adası’yla ilgili projelerin 2 ay içerisinde ihalesi yapılacağı bilgisini veren AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür ise “Giresun Valiliğimiz ve Kültür Bakanlığı arasında yapılan çalışmalar neticesinde projemiz yapıldı. Proje içerisinde adaya bir iskele, ada içerisinde gezi parkurları, seyir terasları ve kafe yer almaktadır. Ayrıca sahilde sadece ada için bir iskele yapılacaktır. Bu iskeleden her gün yerli ve yabancı ziyaretçilerin adaya gelmesi için ulaşım imkanı sağlanacaktır. Bununla beraber Giresun Adası’yla entegre Giresun Kalesi’ne de bir asansör projesi bulunmaktadır. Adayı gezen ziyaretçiler yapılacak bir asansör veya yatay raylı bir sistemle kaleye çıkılabilecektir. Hedefimiz 2025 yılı içerisinde bu projelerin tamamlanarak hizmete girmesi için takipçisi olacağız” diye konuştu.