Samsun’un Terme ilçesinde şiddetli yağış sonrası oluşan selin yaralarını sarma çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkanı Şenol Kul, can kaybı olmamasının en büyük teselli olduğunu belirterek, “500 milyon liralık maddi hasarlar var. İnşallah yaraları elbirliğiyle saracağız” dedi.

Terme ilçesinde 7 Temmuz pazar günü öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağışın ardından meydana gelen sel, ilçede su baskınlarına, yol çökmelerine ve heyelanlara neden oldu. Meteorolojiden yapılan yoğun yağış uyarısının ardından sahada hazır olan Terme Belediyesi ekipleri, selin olduğu ilk andan itibaren vatandaşların selden etkilenmemeleri için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sel felaketinin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi, AFAD, DSİ ve diğer kurumlar bölgede çalışmalarına başladı. Kapanan yolların açılması, dere ve kanal yataklarının temizlenmesi, şehir içinde yağmur suyu taşıma hatlarının temizlenmesi çalışmaları devam ederken, sel felaketinin yeniden yaşamaması için alınacak önlemler için de çalışmalar başladı.

Adana'da Geri Dönüşüm Fabrikasında Çıkan Yangına İtfaiye Müdahalesi Sürüyor Adana'da Geri Dönüşüm Fabrikasında Çıkan Yangına İtfaiye Müdahalesi Sürüyor

“Selin ilçemize maliyeti yaklaşık 500 milyon”

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, yaşanan sel felaketi ile ilgili incelemelerini sürdürdüklerini dile getirdi. Selin oluşturduğu yıkımın toplam maliyetinin yaklaşık 500 milyon TL olacağını ifade eden Başkan Kul, “İlçemiz meydana gelen selin yaralarını sarmak için seferber olmuş durumdayız. Şehir merkezimizde 3 saat süresince ara ara sertleşerek devam eden daha sonrasında da doğu ve güney mahallelerimize yönelen bir yağış yaşandı. İlçe merkezimizde lokal su baskınları yaşadık ama özellikle ilçemizin doğusu ile güney aksında bulunan mahallelerimiz selden fazlasıyla etkilendi. Bir yandan hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor, bir yandan da vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için bütün ekiplerimiz sahada gece gündüz çalışıyor. Selin ardından yıkılan yollar, dere ıslahları ve köprüleri de düşündüğümüz de yaklaşık 500 milyon gibi bir maliyetle karşı karşıyayız. Devletimiz sağ olsun bütün imkanları ile ilçemizde selin oluşturduğu hasarı ortadan kaldırmak için mücadele veriyor. Başta Büyükşehir Belediyemize, DSİ ve AFAD’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Mağduriyetleri gidermek ve yeniden yaşanmamasını sağlamak yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

Başkan Şenol Kul, ekiplerin sahada olduklarını ve mağduriyetleri gidermek adına çalıştıklarını belirterek, “ilçemizde kısa sürede bu kadar etkili yağışların yaşanmasının temel nedeni küresel ısınmadan kaynaklı deniz suyu sıcaklıklarının aşırı artması. Eskiden daha uzun aralıklarla yaşanan böylesine yağışlar artık neredeyse her yıl yaşamaya başladık. Bizlere düşen görev, bu yağışların oluşturduğu tahribatı görerek, bir daha yaşanmaması için önlem almak. İlçemizin de şanssız olduğu bazı durumlar var bunlardan biri deniz seviyesi kotunun çok düşük olması. Yukarı bölgelerde meydana gelen yağışlar ilçemizin merkez çevresinde bulunan dere yatakları üzerinden denize tahliye oluyor ama bu bölgede kot farkının azlığı nedeniyle geriye basmalar yapıyor. Bu konuda DSİ yetkileri ile istişare halinde çözüm yolları bulma noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Bu sel felaketinde en büyük tesellimiz ilçemizde bir can kaybının yaşanmamış olması. Selden kaynaklı vatandaşlarımızın yaşadıkları mağduriyetleri gidermek ve yeniden yaşanmamasını sağlamak yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.