YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite öğrencileri kalabilecekleri KYK yurtlarının burs başvurularını araştırmaya başladılar. Peki yeni dönem için KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Kayıtlar nereden ve nasıl gerçekleştirilecek? Burs ücretleri ne kadar? İşte tüm detaylar... 

100 bin öğrenci için müjde!!! 100 bin öğrenci için müjde!!!

KYK burs başvuruları her sene Ekim ayı içerisinde gerçekleştiriliyor. Bu sene de önceki senelere nazaran Ekim ayı içerisinde burs başvurularının alınması bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yapacağı duyuru ile konuya dair tarihler netleşecektir.  

Adaylar tarihlerin açıklanması ile beraber başvurularını e-devlet üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak yapabilecekler. Başvurularda dikkat edilmesi gereken önemli nokta ise form üzerinde eksik bir bilgi bırakmamak.  

Bununla beraber adaylar burs ücretlerinin ne kadar olduğunu araştırıyor. 2025 yılı için burs ücretleri henüz belli olmadı. Ancak 2023 yılında lisans öğrencileri için burs ve kredi miktarı aylık 2.000 TL olarak belirlenmişti. Yüksek lisans öğrencileri için bu miktar 4.000 TL, doktora öğrencileri için ise 6.000 TL olarak belirlenmişti.