Kredi ve Yurtlar Kurumu 2024 yılı için yapılacak yurt başvuru süreçleri YKS sınav sonuçlarını bekleyen öğrencilerin en çok merak ettiği sorulardan birisi. Peki, 2024 KYK başvuruları ne zaman, ilk kayıt ücreti ne kadar?

DGS tercih sonuçları açıklandı; DGS kayıt işlemleri ne zaman yapılacak? DGS tercih sonuçları açıklandı; DGS kayıt işlemleri ne zaman yapılacak?

KYK yurt ve burs seçimi için öğrenciler araştırmalarına devam ediyor. Üniversite sınavı tamamlandı şimdi sıra tercih döneminde. YKS tercih dönemi ile birlikte, KYK yurt başvuru tarihleri gündemde!

KYK yurt başvuru tarihleri 2024!

KYK yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme sonuçlarının gelmesinin ardından e-Devlet Kapısı üzerinden yapılacak.

Bu kapsamda YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 günü erişime açılacak ve ardından tercih süreci başlayacak. KYK yurt başvurularının tercih işlemleri ardından Ağustos ayında alınması bekleniyor. 2023 yılı ile kıyaslanacak olursa KYK yurt başvuruları 29 Ağustos 2 Eylül tarihlerinde yapılmıştı.

KYK’ da ilk kayıt ücretleri!

Yurda ilk defa giriş yapan öğrencilerin ödemesi gereken ilk kayıt işlemine ilk kayıt ücreti deniyor. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti yansımayacak. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre değişiklik gösterebilir. İlgili banka ATM’lerinde veya GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülüyor.