YEREL

Rektör Kutluhan ‘PAÜ ile Gülümse’ tanıtım etkinliğine katıldı

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (PAÜ) HUKUK FAKÜLTESİ DR. ÖĞR. ÜYESİ ONUR KAHAN ARSLAN DANIŞMANLIĞINDAKİ PAÜ ALTERNATİF GENÇ TOPLULUĞU VE PAÜ ÇAĞIN HUKUKÇULARI TOPLULUĞU ÖĞRENCİLERİ İLE BİRLİKTE ‘ASRIN FELAKETİ’NDEN ETKİLENEN ÇOCUKLAR İÇİN HATAY’IN SAMANDAĞ İLÇESİNDE 20-21 NİSAN 2024 TARİHLERİ ARASINDA PAÜ İLE GÜLÜMSE FESTİVALİ’NİN LANSMAN TOPLANTISI DÜZENLENDİ.

Abone Ol

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Onur Kahan Arslan danışmanlığındaki PAÜ Alternatif Genç Topluluğu ve PAÜ Çağın Hukukçuları Topluluğu öğrencileri ile birlikte ‘Asrın Felaketi’nden etkilenen çocuklar için Hatay’ın Samandağ ilçesinde 20-21 Nisan 2024 tarihleri arasında PAÜ ile Gülümse Festivali’nin lansman toplantısı düzenlendi.

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) A Blok Şehit Piyade Teğmen Bekir Can Kerek Konferans Salonu’nda düzenlenen lansman etkinliğine Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli Baro Başkanı Av. Adnan Demirdöğer, Denizli Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz, İİBF Dekanı Prof. Dr. Ender Coşkun, etkinliğe destek sağlayan sponsor firma temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları ile devam eden etkinlikte ilk olarak çevrim içi olarak Hatay Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Zülale Arslan Yılmaz bir konuşma gerçekleştirdi. Yılmaz, proje öncesi ve sonrasına dair kısa bir değerlendirme yaparak, başta Pamukkale Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Konuşmalarla devam eden programda PAÜ Hukuk Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Gadir Açıkel PAÜ ile Gülümse Projesi öğrencileri adına bir konuşma yaptı. Açıkel: “Bugün burada, “PAÜ ile Gülümse” adlı sosyal sorumluluk projemizin lansmanında sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, Hatay’ın güzel ilçesi Samandağ’da, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla birlikte kutladık. İki gün süren festivalimizde, çocuklarımızın yüzlerindeki gülümsemeler, umudumuzu ve dayanışma ruhumuzu pekiştirdi. Bu deprem, Hatay’ın yanı sıra birçok ilimizi etkilemiş, binlerce vatandaşımızı kaybetmiş ve on binlercesini yaralamıştır. Bu trajedinin ardından, birlik ve beraberlik içinde, yaralarımızı sarmaya çalıştık. “PAÜ ile Gülümse” projemiz, bu iyileşme sürecinin bir parçası olarak doğdu. Festivalimizle çocuklarımıza neşe getirmek, köy okullarımıza oyuncak dağıtarak eğitimlerine katkıda bulunmak ve bayram kutlamalarına katılarak birlikte güçlü olduğumuzu göstermek istedik. Bu projemizle, Hatay’ın ve Samandağ’ın direncini, küllerinden yeniden doğma kabiliyetini tüm dünyaya ilan etmek istiyoruz. Deprem bizi yıkmadı, aksine daha da güçlendirdi. Bizler, acılarımızı paylaşarak, dayanışma içinde, daha aydınlık yarınlara yürüyeceğiz. Bu vesileyle, projemize destek veren herkese, emeği geçen her bireye en içten teşekkürlerimi sunuyorum. “PAÜ ile Gülümse” projemizin, umut ve dayanışmanın sembolü olarak anılmasını diliyorum.”

“Bu proje kapsamında etkinlik alanında iki gün boyunca yaklaşık sekiz bin öğrenciyi etkinlik alanında ağırladık.”

PAÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyesi ve PAÜ Alternatif Genç Topluluğu ve PAÜ Çağın Hukukçuları Topluluğunun danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Onur Kahan Arslan yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bugün sene başında başladığımız PAÜ ile Gülümse Projesinin tamamlanıp son gününe geldiğimiz bir gün. Ben de Hataylıyım. Maalesef depremden sonraki durumu çok iyi biliyorum. Gerçekten enkaza dönmüş, yokluklar içerisinde bir şehir. Basit bir fikirle başlayan süreç nihayetinde de 19-23 Nisan tarihleri arasında PAÜ ile Gülümse Projemizi alnımızın akı ile bitirdik. Bu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Desteğini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Rektörüm Prof. Dr. Ahmet Kutluhan Hocam olmak üzere Sayın Dekanıma, Sayın Baro Başkanımıza, Sayın Vergi Dairesi Başkanımıza, yaklaşık dört ay boyunca gece gündüz çalışan bu projeye emek veren öğrencilerimize canı gönülden teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu proje kapsamında etkinlik alanında iki gün boyunca yaklaşık sekiz bin öğrenciyi etkinlik alanında ağırladık. Dört tane daha önce hiç gidilmemiş köy okulunu ziyaret edip çocuklarımıza üç binin üzerinde oyuncak hediye ettik. Akşamları da şenlik alanına gelemeyen deprem dolayısıyla engeli oluşan kardeşlerimizi ziyaret edip onlara çeşitli hediyeler ulaştırdık.”

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz yaptığı konuşmada şunlara değindi: “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün umudum gençliktedir” sözleri bu gün bu umudun haklılığını bir kez daha göstermiştir. Üniversite öğrencisi olmak sadece dersleri takip etmek sınavlara girmek değildir. Aynı zamanda topluma faydalı bir birey olmak, sorumluluk üslenmek ve değer yaratmaktır. Pamukkale Üniversitesinin duyarlı öğrencileri bir araya gelerek gecelerini gündüzlerine katıp böylesi anlamlı bir proje için yüreklerini ortaya koydular. Onları gönülden kutluyor ve sizlerden onlara kocaman bir alkış istiyorum. Hukuk Fakültesi olarak böyle anlamlı bir etkinlikte yer almaktan mutluyuz ve gururluyuz. Etkinliğimize destek veren ve bizleri yüreklendiren Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a, bu anlamlı etkinliğin mimarı Hukuk Fakültesi Genel Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Kahan Onur Arslan’a Çağın Hukukçuları Topluluğu ve Alternatif Genç Topluluğu üyeleri başta olmak üzere emeği geçen herkese ve çok kıymetli sponsorlarımıza teşekkür ediyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum.”

Denizli Baro Başkanı Demirdöğer: “Genç meslektaşlarım Denizli Barosu’na gelip böyle bir etkinliği yapacaklarını söylediklerinde biraz tereddütlü yaklaşmıştım. Fakat gördüm ki gerçekten muhteşem bir çalışma yapmışlar.”

Denizli Baro Başkanı Av. Adnan Demirdöğer ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “6 Şubat Depremi içerisinde Denizli Barosu olarak biz üçüncü günde iki tır Hatay Barosu’na teslim edilmek üzere yardım kampanyası düzenledik ve bugün koşulları içerisinde de on yedi saatlik bir yolculuktan sonra o yardım oraya ulaşabildi ve akabinde de beş gün sonra da yine aynı şekilde Kahramanmaraş Baro Başkanlığı’na teslim edilmek üzere yine bir tır Denizli Barosu katkıda bulundu. Denizli Barosu meslektaşlarımız nezdinde de Türkiye Barolar Birliği’nin düzenlemiş olduğu bir yardım kampanyası oldu ve bu yardım kampanyasına iştirak ettik. Tabi sevgili dostlar acılar paylaşılarak azalıyor. Fakat bir husus belirtmeden geçemeyeceğim. Denizli’miz de bildiğiniz üzere bir deprem bölgesi. Deprem olayını sadece belediye başkanlarının, kamu kurumlarının siyasilere bırakılmayacak kadar önemli olduğunu da geçtiğimiz bir yıl içerisinde öğrenmiş olduk. Tabi ki toplum olarak da bu deprem bilinciyle hareket etmemiz gerekiyor. Toplumun tüm kesimlerinin bu deprem olayına hazırlıklı olması gerekir. Sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerimizin, siyasetçilerimizin, belediyelerimizin kısaca tüm kesimin bu depremle ilgili olarak, A, B, C planı olmadan hareket etmesi gerekiyor. Ben, gerçekten genç meslektaşlarım Denizli Barosu’na gelip böyle bir etkinliği yapacaklarını söylediklerinde biraz tereddütlü yaklaşmıştım. Fakat gördüm ki gerçekten muhteşem bir çalışma yapmışlar. Başta Rektör Hocam başta olmak üzere, bu etkinliği gerçekleştiren tüm meslektaşlarıma ayrı ayrı çok çok teşekkür ediyorum. Bu ödül için de ayrıca çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun.”

“Orada çocukların elinde tuttuk geleceğimize; biz de burada gençlerimizin önünü açtık geleceğimize, geleceğimizden eminiz arkadaşlar, kendimizi alkışlayabiliriz.”

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bu etkinlik kendi içerisinde asil bir etkinlik. Çünkü ilk heyecanlarıyla bana geldiklerinde ben de hemen yapalım dedim. Yardıma ihtiyacınız var mı? Diye sordum, ikinci sorum bu oldu. Onlar dediler ki yardıma ihtiyacımız yok. Ben de Allah razı olsun dedim. İkinci şeyimiz ayrılırken, yine bakın biz el önüne çıkacağız. Etkinliğin güzel olması için yardıma ihtiyaçları olup olmadığını yine sordum. Kahan Hocam, tamam sıkıntı yok dedi. Şu anda Rektörlük olarak sadece altyapısı ile bizden istenenleri, bize düşen görevleri yaptık, çok üst bir şey yapmadık. Bu etkinlik gerçekleştirildi kendilerine çok teşekkür ediyorum. Asil bir etkinlikti. Etkinliğin ikinci asilliği, yine büyük Atatürk’ün dediği ‘muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ sözü burada gerçek oldu. Milli birlik ve beraberliğimizi ancak bu etkinlik anlatabilir. İşte bizim asil kanımız, bu. Orada çocukların elinde tuttuk geleceğimize; biz de burada gençlerimizin önünü açtık geleceğimize, geleceğimizden eminiz arkadaşlar, kendimizi alkışlayabiliriz. Pamukkale Üniversitesi’ni; üniversiteler ikiye ayrılır, birincisi Pamukkale Üniversitesi, ikincisi diğerleri diye anlatıyorum. Var mı başka etkinlik yapan Pamukkale Üniversitesi’nden başka? Şu anda dillendirebileceğim birçok etkinliğimiz var. Antalya’da geçen gün etkinlik yaptık. Firmanın büyük bir sponsorluğu var. Üniversitemiz gerçekten Antalya’dan Muğla’dan Aydın’dan buraların her yerinde büyük etkinlikler yapıyor ve bu üniversite çıldırmış dedik en sonunda. Avrupa’ya da Teknokent’imizin şubesini açtık. Üniversite nasıldı? Kapıları kapanmış, şehirle bağlantıları kesmiş, kendi içinde boğuşan bir üniversite. Ama şimdi her etkinliğimize şehirden misafirlerimiz geliyor. Her gittiğimiz yerde sivil toplum örgütleri oluyor. Şimdi kendimizi küçümsemeyelim. Pamukkale Üniversitesi, geleceğin üniversitelerinden biridir. Bu sözle ben, can-ı gönülden bu etkinliği yapan, düşünen, oraya gidemeyen herkesi kutluyorum.”

Etkinliğin sonun Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan; Dr. Öğr. Üyesi Onur Kahan Arslan’a, Samandağ İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zülale Arslan Yılmaz adına Dr. Öğr. Üyesi Onur Kahan Arslan, Denizli Baro Başkanı Av. Adnan Demirdöğer’e, Denizli Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin’e, etkinliğe destek sağlayan sponsor firma temsilcilerine ve projede görevli olan öğrencilere plaket ve teşekkür belgesi takdim etti.