YEREL

NAMTAL bilim projeleri fuarda sergilendi

NAMTAL BİLİM PROJELERİ FUARDA SERGİLENDİ

Abone Ol

Nazilli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Bilim Fuarı düzenlendi. Açılışa katılan protokol üyeleri projeleri tek tek gezerek öğrencilerden bilgi aldı.

Nazilli Sanat Okulu Yaptırma Derneği tarafından 1966 yılında hizmete açılan ilçenin ilk Mesleki Teknik Eğitim Okulu bugüne kadar gelişimini sürdürerek 11 alan ve 16 dalda eğitim-öğretim hayatını sürdürüyor. Kısa adı NAMTAL olan Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi her yıl olduğu gibi bu senede Bilim Fuarında birbirinden özel projelerini sergiledi. Bu yılki bilim fuarında sergilenmeye hak kazanan ve destek alan 14 proje görücüye çıktı.

Okul Müdürü Faruk Al’ın ev sahipliğindeki Bilim Fuarının açılışına Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Proje yürütücülüğünü Özcan Çetin’in yaptığı Bilim Fuarı’nda sergilenen 1 tanesi inceleme, 4 tanesi araştırma ve 9 tanesi de tasarım projesi olarak hazırlanan 14 projede 15 öğretmen ve 32 öğrenci görev aldı. Öğrencileri araştırmaya, incelemeye ve kendilerini geliştirmeye yönlendirmeyi amaçlayan projeler büyük beğeni aldı.

Unutulmaya yüz tutmuş sanatlar stantta yerini aldı

Fuarın en ilgi gören ‘Ahilikten AVM’ye projesinde unutulmaya yüz tutmuş, usta az yetişen meslekler tanıtıldı. Projede sepetçi, çömlekçi ve çuhacı gibi meslek ustaları ziyaret edilerek bilgi alındı. Proje sorumluları Tarih Öğretmenleri Yücel Gülden ve Coşkun Yıldız’a Mehmet Efe Kazan, Yunus Emre Hışırcıoğlu, Metehan Türkoğlu ve Ali Çakırsemerci isimli öğrenciler eşlik etti. Projeleri hakkında protokol üyelerine bilgi veren proje sorumluları Yücel Gülden ve Coşkun Yıldız, “Ahilikten AVM’ adlı araştırma yaptık. Bu araştırmamızda sepetçi, çömlekçi ve Çuhacı gibi unutulmaya yüz tutmuş meslek erbaplarına ulaştık. Çevrede bu mesleği yapanları ziyaret ettik. Ahiliğin öneminden bahsettik. Usta çırak ilişkisine vurgu yaptık. 4 öğrenci 2 öğretmen olarak görev yaptık. Sergide sepet ustası İsa Bozdağ yaptığı sepetleri sergiledi. Aynı zamanda sepet örerek gençlere örnek oldu” dediler.

Coğrafi işaret almak için destek istedi

Yaklaşık 40 yıldır sepet örme işi yapan İsa Bozdağ ise sepetçilikle ilgili coğrafi işaret almak için girişimlerini sürdüğünü ifade ederek, bu mesleğin gelecekte de devam etmesinin önemli olduğunu belirtti. Bozdağ, devlet yetkililerinden coğrafi işaret almak için destek istedi.