Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ‘Türkiye’de Din Öğretimi (Sorunlar ve Fırsatlar)’ paneli, öğrenci ve akademisyenlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, İslam dünyasının büyük bunalımlar yaşadığı bir süreçte ilahiyat fakültelerinde üretilen dini bilgininin yapısının ve toplumsal karşılığının büyük önem arz ettiğini ifade etti.
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından sorunlar ve fırsatlar temasıyla düzenlenen "Türkiye’de Din Öğretimi Paneli", MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen ve Talim Terbiye Kurulu Üyesi Mehmet Nezir Gül’ün katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Panelin açılış konuşmasını yapan GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, dine ait alanı derinlemesine incelemek ve araştırmak ve elde edilen bilimsel bilgileri eğitim ve öğretimle öğrencilerine aktarabilmeyi ilahiyat fakültelerinin önemli amaçları arasında olduğunu ifade etti. Rektör Demir, sahih dini anlayışın, dünyada İslam adına yükseltilen şiddetin panzehiri olduğunu savunarak, dinden soğutma ve uzaklaştırma eğilimini de yok edeceğini belirtti.
Dini söylemin imaj, algı yönetimi ve hasar denetimi açısından tahlil edilmesinin bir gereklilik olduğunun altını çizen GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, “İlahiyatların toplum hayatındaki etki ve yansımalarının daha fazla olması için, yapılan çalışmaların toplumla ve güncelle bağlantısının arttırılması bir zorunluluk olarak karşımızda durmaktadır” dedi.
“Ülkemizin geleceği emin ellerde”
Panelde "Türkiye Yüzyılında Din Öğretimi" başlıklı bir sunum yapan MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen, din öğretiminde büyük aşama kaydetmekle birlikte bilimsel, teknolojik ve kültürel alanda da ülkenin önde gelen eğitim kurumlarına sahip olduklarını ifade ederek, bu kurumlarda "Türkiye Yüzyılı"na yön verecek ve ülkemizi daha da ileriye taşıyacak gençlerin yetiştirildiğini belirtti.
İşleyen, Türkiye Yüzyılında Din Öğretiminin öneminden bahsederek, gençlerimizin dinî anlamda donanımlı, ülkesini ve milletini seven, halkla birlikte ve halkın içinde, geleceğin aydınları olmaları gerektiğini ifade etti. Uyguladıkları program çeşitliliği sayesinde her alanda her kademede nitelikli bireyler yetiştirdiklerini ve ülkemizin geleceğinin emin ellerde olduğunu vurgulayan İşleyen, panele katılan herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
İlahiyat öğrenci ve mezunlarının sahip olmaları gereken vasıflar
Talim Terbiye Kurul Üyesi ve Başkan Yardımcısı Mehmet Nezir Gül ise ilahiyat öğrenci ve mezunlarının sahip olmaları gereken vasıflar üzerinde durarak, çağını tanıyan ve yorumlayan, çağın ötesinde bir donanım ve anlayışa sahip olmaları gerektiğinden bahsetti. Bu kapsamda ilahiyatçının medeniyetimizin önemli eserlerini okumuş olması ve çağa tanıklık eden bilim insanlarını tanımaları gerektiğini ifade etti.