BİLİM ve TEKNOLOJİ

2025 IMEI kayıt ücreti ne kadar oldu?

Yurt dışından telefon getiren vatandaşlar yeni sene de fiyatı arttırılacak olan IMEI kayıt ücretlerini araştırıyor. Yeni sene de ücret ne kadar arttırılacak?

Abone Ol

Türkiye’de sıfır telefon ücretleri her geçen gün artamaya devam ediyor. Artan fiyatlar yurt dışından telefon getirme olayını daha da arttırıyor. Çünkü, beğenilen bir telefon yurt dışında bazı ülkelerde çok daha uyguna satılıyor.  

Ancak, yurt dışından getirilen telefonların Türkiye’de kullanılabilmesi için IMEI kaydının yaptırılıp telefonun kullanıma açılması gerekiyor. Bu işlem e-devlet üzerinden BTK'nın IMEI Kaydet ekranına giriş yapılarak yapılıyor.  

120 gün içerisinde kaydı yapılmayan telefonlar kullanıma kapatılıyor.  

Her yıl başında arttırılan IMEI ücreti 2025 yılında ne kadar olacak? Yeniden değerlendirme oranı (YDO) ile 2 bin TL olan IMEI kayıt ücreti 2024 yılında yüzde 58,46'lık bir zam ile 31 bin 692 TL oldu. 

 Uzmanlar, 2025 yılı için YDO oranının yüzde 45 olarak hesaplıyor. Yurt dışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti 1 Ocak 2025 itibariyle 31 bin 692 TL’den 45 Bin 953 TL’ye yükselmesi bekleniyor.