TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, llgın, Kadınhanı ve Akşehir ilçelerinin doğalgaza kavuştuğunu söyledi.
Pazar günü Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki bakanlarla birlikte Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde düzenlenen Türkiye genelinde 40 ilçeye Doğalgaz Dağıtım Törenine katılan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, 40 ilçe arasında Konya’nın Ilgın, Kadınhanı ve Akşehir ilçelerinin de yer aldığını ifade etti. Toplam 25 milyon TL yatırım ile Ilgın, Kadınhanı ve Akşehir ilçelerinin de doğalgaza kavuştuğunu belirten Altunyaldız, “25 bine yakın haneyi daha doğalgaz ile buluşturduk. Artık Ilgın’da, Kadınhanı’nda ve Akşehir’de vatandaşlarımız özellikle de hanım kardeşlerimiz soba isiyle, kömür ve odun taşımayla uğraşmayacak, konfora ve rahata kavuşacak” dedi.
“2019 yılına kadar 5 ilçemize daha doğalgaz arzı başlıyor”
Konya’da evlerde 2004 yılından bu yana doğalgaz kullanıldığını ifade eden Altunyaldız, bugüne kadar yaklaşık 450 bin aboneye doğalgaz ulaştığını belirtti. Altunyaldız, “3 ilçemizle birlikte Konya’da doğalgaz verilen ilçe sayısı 9’a ulaştı. İnşallah 2019 yılına kadar 5 ilçemizin daha doğalgaza kavuşması için Bakanlık ve EPDK gerekli çalışmaları yapıyor” diye konuştu.